010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Byta lösenord

Varje användare av WordPress har ett lösenord, det väljer man när man skapar en ny användare. Men man kanske vill ha ett annat lösenord än det som skickas ut med epost vid detta tillfälle, ett som bara man själv känner till. Eller så kan det vara i samband med ett inbrott eller andra hot mot webbplatsen att man känner behov av att byta lösenord, det kan finnas flera anledningar. Faktum är att man rekommenderar att byta ut de olika lösenorden man har överallt då och då.

Det kan tyckas som att ett lösenord inte är så viktigt och man väljer ofta ett som är lätt att komma ihåg. Men det är viktigt att ha ett som är starkt, ett som inte är lätt att komma åt eller gissa sig till. Man bör blanda stora bokstäver, små bokstäver och siffror. Helst ska det inte bilda ett vanligt ord utan bara vara en sammanställning av olika tecken. Det kan också hjälpa att använda symboler och andra tecken som finns på tangentbordet.

Om man vill byta lösenord på WordPress så loggar man bara in med det lösenord man redan har. Sedan går man till Uppdatera användarprofil och skriver in ett nytt lösenord. Redan på detta stadium så kan datorn läsa av om det är ett starkt lösenord eller inte. Genom att välja en bra kombination av bokstäver och siffror kan man skydda sig mot hackare och annat ont. Man ska inte glömma att klicka på Uppdatera profil, så att lösenordet sätts i kraft.

Det finns personer som använder all sin intelligens och energi till att sitta och hacka andra personers konton och webbplatser. Dels för att på ett eller annat sätt stjäla pengar, men en del bara för att det är kul. Detta kan skapa mycket svåra situationer för en webbföretagare och man bör göra allt man kan för att undvika detta. Trots det så använder många lösenord som är lätta att komma åt, som sina eller barnens namn.

Man ska inte heller använda samma lösenord för WordPress som man använder på andra ställen.  Trots att det är svårt att komma ihåg alla lösenord ska man sedan se till att byta ut dem regelbundet. Det är bra mycket bättre att vara försiktig än att ångra sig om något skulle hända. Eftersom processen med att byta lösenord i WordPress är enkel och smidig så har man i alla fall inga problem på det området.