010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Skapa användare

Ibland är man flera stycken som jobbar med en webbplats och därför måste man lägga till eller skapa nya användare. Man kan välja vilken behörighet de olika användarna ska ha, alla behöver ju inte samma ansvar. Den som har mest möjligheter att ändra och lägga till saker är naturligtvis administratörerna. De har tillgång till allt somhar att göra med just administration.

Redaktörer kan ta hand om alla inlägg, oavsett om det är deras egna eller andras. WordPress inlägg är en viktig funktion, det hjälper till att hålla sajten uppdaterad. Men man kan också ge en användare tillåtelse att ladda upp sina egna inlägg, då ger man dem författarstatus. Förutom att hantera inlägg så kan de även ladda upp filer. En medarbetare kan skapa och hantera inlägg, men har inte tillstånd att publicera. Detta kan vara till stor hjälp när man har flera skribenter för en webbplats men vill ha kontroll över vad som faktiskt visas. Prenumeranter å andra sidan kan bara läsa kommentarer, ta emot nyhetsbrev och kommentera själv.

Alla dessa olika användare tjänar ett visst syfte, när flera personer har tillgång till sajten så blir arbetet mer effektivt. Samtidigt så begränsar man vad de kan göra för att inte förlora kontrollen. Flera personer kan vara adminstratör, eller ha dessa förmåner. Men vanligtvis så är detta något man inte sprider allt för mycket.

Att skapa en ny användare hos WordPress är inte alls svårt. Man går bara in på Användare och väljer Lägg till ny användare. Här fyller man i personens uppgifter, som användarnamn och epost adress. I tillägg måste man välja ett lösenord, men det kan alltid ändras vid ett senare tillfälle. Användarnamnet däremot kan inte bytas ut, så man ska välja det noga. Om man vill kan WordPress automatiskt skicka personen i fråga lösenordet med epost, såvida man inte vill ta hand om det på annat sätt. När man fyllt i allt ska man se till att klicka på Lägg till, så att den nya användaren verkligen blir registrerad.

Användarens för- och efternamn måste inte fyllas i, och även deras webbplats är frivillig att uppge. Men det kan vara trevligt att veta vem som skriver olika saker, så många ser till att uppge sina personuppgifter här. Med flera användare kommer webbplatsen att kunna utvecklas på ett alldeles speciellt sätt eftersom alla bidrar med sin egen personlighet och skicklighet. Man slipper också många moment eftersom man kan delegera ansvaret.