010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Redigera inlägg

Det kan vara bra att då och då se över sin webbplats med nya ögon. Man ska försöka sätta sig in i hur en kund eller besökare tänker och vilket intryck de får av sajten. Detta kan hjälpa en att se vad man kanske bör redigera. Samtidigt kan det ju också hända att man gör misstag när man skriver och publicerar något, speciellt om man skriver direkt i WordPress utan att först gå genom Word.

Man ska aldrig vara rädd för att gå in och redigera inlägg, eller till och med ta bort dem helt och hållet. En webbplats behöver uppdateras och hållas fräsch, och det är just med inläggen som man gör detta. De andra sidorna är vanligtvis statiska och innehåller information som inte förändras. Det är också viktigt att redigera inläggen för sökmotorerna som hela tiden letar efter nytt innehåll.

När man är inne i redigeringsprogrammet finns alla knappar tillgängliga och det är inte alls svårt att ta bort eller lägga till innehåll. Det är också en bra ide’ att länka till andra sajter eller sidor, genom att skapa länkar binder man samman sitt arbete med andra sidor som kan hjälpa till att dra upp webbplatsen till en bra position i rankningen. Man kan också länka till andra ställen på sin egen webbplats, genom att klicka på Länka till befintligt innehåll. På detta sätt kan man hjälpa besökarna navigera och hitta relevant information på de olika sidorna.

Om man vill redigera och lägga till en YouTube video brukar det vara bäst att göra det i HTML-läget. Det finns en flik för detta, och sedan är det bara att gå tillbaka till Visuellt läge för att kunna se hur det hela kommer att se ut. För WordPress är gjort för att man ska kunna ha en klar överblick av sidorna, man ser precis hur texten kommer att se ut. När man redigerar ett inlägg kan det också vara nödvändigt att ta bort kommentarer som lämnats av besökarna. Det är bra att ha en öppen dialog med sina kunder, men ibland hamnar det skräppost och oinbjudna länkar bland kommentarerna.

Om man inte tycker om de förändringar man gjort på inlägget kan man alltid gå tillbaka till en tidigare version, den ligger under fliken Version där man väljer Återställ. Man ska aldrig underskatta värdet av att redigera inlägg, och hålla sidorna uppdaterade och som nya. Detta är något som uppskattas av alla- både besökare och sökrobotar.