010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Skapa inlägg

Det är en snabb och enkel process att skapa inlägg med WordPress. Istället för att slösa tid med att programmera och försöka förstå hur man ska få upp informationen kan man koncentrera sig på vad man har att säga. I princip är det bara att klicka på knappen Inlägg, för att sedan sätta igång.

När man öppnat inlägg så finns det en valmöjlighet Skapa nytt, det är här man ska klicka. Om man vill kan man skriva titeln först, eller när man är färdig med inlägget. Det spelar ingen roll, det viktiga är att man kommer ihåg det. Sedan kan man skriva precis vad man vill, WordPress klarar av både symboler och svenska bokstäver. Det finns en rad med olika verktyg som underlättar skrivandet, som stavningsprogram och olika sorters redigerande av texten.

Man kan även inkludera flera olika saker i ett inlägg, i samband med texten. Videoklipp, ljudfiler, bilder eller annan sorts media. Allt detta gör webbplatsen till mer attraktiv och är ofta bättre också för SEO, något som WordPress är känt för. När man skrivit klart klickar man på Uppdatera, så att all information sparas. Det bästa är nu att se på förhandgranskningen, så att man redan på detta stadium kan upptäcka eventuella fel. Vanligtvis är det lättare att fixa saker innan man lagt ut det på sajten, när man ändå sitter inne i redigeringsprogrammet.

När man tycker att texten är bra, och att allt ser okej ut, så klickar man på Publicera. Man kan fortfarande göra ändringar om det behövs, den redigeringsfunktionen finns alltid till hands. Om man inte har specificerat något annat så kommer det senaste inlägget att visas först, det går i datumordning. WordPress var från början utvecklat för bloggar, där man ofta har en fortlöpande artikelserie eller information. I panelen är det lätt att gå till inläggen och se vad man har, och härifrån kan man även klicka på redigering om man vill lägga till eller dra ifrån något. Ibland så måste man uppdatera den information man lagt ut. Det kan till exempel vara att något som man hävdade var gratis nu kostar något, då kan man lägga till en liten asterisk om det.

Många uppskattar att WordPress är baserat på WYSIWYG- What you see is what you get. Med andra ord så kan kan redan när man skapar ett inlägg se hur det kommer att se ut på webbplatsen. Det är inte bara en massa koder som kan vara förvirrande, utan man ser precis hur det blir.