010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Välja webbhotell

De flesta webbplatser idag använder just WordPress som innehållshanteringssystem. Därför kommer frågan om vilket webbhotell man ska använda, vad som fungerar bäst, ofta upp. Eftersom det finns en hel del att välja på så kan det kännas svårt att hitta ett som passar bra. Det kan vara nog så omständigt att byta webbhotell så här får man tänka lite på framtidsplanerna innan man bestämmer sig.

Till att börja med har man valet mellan billigt eller bra. Det är inte alltid de två är kombinerade men det finns en del alternativ. I början har man inte alltid så mycket pengar att röra sig med, samtidigt som det är en hel del utgifter. Då kanske man helst lutar åt ett billigare, eller gratis, alternativ. En del av dessa kan vara riktigt bra, även om det ibland medför vissa begränsningar. Bland annat brukar man bara kunna ha en webbplats, som inte passar alla företagare. Allt beror alltså på vad man är ute efter och vad man egentligen behöver. One.com och Surftown hör till de billigare, men ger inte mycket utrymme för tillväxt och utökning.

Loopia är inte det allra billigaste, men ett av de äldsta på marknaden. De har bra support och god upptid, något som många upplever som mycket viktigt. Med dem kan man installera WordPress med one-click, en klar fördel. Det kan man också med Binero, som även det hör till ett av de mer populära webbhotellen. Många har dock klagat på att deras support är för långsamt, de allra flesta har inte tid att vänta så länge när man kör fast. CityNetwork är miljövänligt- de använder energi från vindkraftverk. De har också bra upptid och one-click installering av WordPress. Deras säkerhet är stenhård med servrarna under jord i ett bankvalv.

Ett av de bästa webbhotellen för WordPress är dock Oderland. Man har flera valmöjligheter med dem, beroende på hur mycket man vill betala och vad man vill få ut av sitt webbhotell. De flesta WordPress användare klarar sig alldeles utmärkt med de billigare alternativen. Man kan ha flera webbsidor och de har även ett bra system för att föra över webbplatser till dem från andra ställen. En klar fördel med Oderland är hastigheten, den går nästan inte att jämföra med de andra webbhotellen. När man driver en webbplats med WordPress är det mycket bättre att komma igång på ett ordentligt webbhotell redan från början, vilket gör Oderland till ett särdeles bra val.