010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Installera på VPS (Linux)

WordPress i allmänhet är lätt att installera, även om det kan vara lite mer komplicerat på VPS (Linux). Men genom att ta det steg för steg och lägga märke till de små detaljerna så kommer allt att gå bra. Eftersom WordPress är en så populär och stor plattform så kan det verkligen löna sig att installera den. Det finns tiotusentals olika tillägg som man kan använda för den, både på engelska och svenska, som underlättar arbetet ännu mer. Sedan har man alla de snygga teman som kan göra stor skillnad för en webbplats, också dessa kommer på olika språk.

När man ska installera WordPress på VPS så behöver man ha Linux, Apache, MySQL, PHP på datorn. Det är också viktigt att wget redan är installerat på datans server. Sedan kan man bara ladda hem WordPress direkt från deras sajt, det är helt gratis. Det kommer i en zip-file som man sedan zippar upp och lägger i en mapp. Därefter ska man flytta dessa filer till en ny mapp, en som man skapar i MySQL.

I MySQL skapar man en databas som man kan kalla vad man vill, även om många väljer WordPress. Därefter skapar man en ny användare med tillhörande lösenord, och ger denna tillgång till allt. Annars kommer man inte att kunna starta WordPress. Uppdatera MySQL och gå ut därifrån.

De filer som ligger i WordPress mappen måste nu kopieras till en  ny mapp som man kan redigera och konfigurera. Här lägger man in namnet på den nya databasen och användaren. Nu gäller det att kopiera WordPress filerna till webbplatsens huvudkatalog. För detta måste PHP vara kopplat till MySQL. I php.ini filen så ändrar man något på koden, genom att ta bort ett semikolon, och sedan startar man om Apache.

Härefter ligger WordPress installeringsfil öppen och väntar. Man lägger till ett php-kommand för installering till sajtens domän och fyller ut det lilla formuläret. WordPress är redo att användas och man kommer att vara en av de miljontals personer som trivs bra med denna plattform. Den är mycket användbar och versatil, och allt pekar på att den är här för att stanna. Många personer sitter och jobbar med den dagligen och skapar nya teman och tillägg. Det är lätt att justera och verkligen göra något med sin webbplats tack vare alla de olika hjälpmedlen. Därför kan det vara värt den lilla extra tid det tar att installera WordPress på VPS(Linux).