010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Installera på webbhotell

Det är inte alls svårt att installera WordPress, tack vare dess popularitet har man förfinat och förbättrat även denna del av användandet. De flesta väljer one-click installation, i princip installeras det av sig självt. Lite får man naturligtvis göra själv, men instruktionerna är enkla och tydliga. Innan man väljer webbhotell kan man se till att de har denna funktion, för att underlätta när man sätter igång. Man behöver även en MySQL-databas för installationen.Annars kan man alltid installera WordPress manuellt, även här är instruktionerna få och mycket klara.

Vare sig man väljer den svenska eller engelska varianten så kan man klara av att göra det själv. WordPress kommer i en zip-file som man laddar ner till en mapp i datorn, mycket lättare kan det nästan inte bli. Man öppnar installationsscriptet och allt faller på plats. Om inte så kan man alltid vända sig till support. Vissa saker måste man gå igenom och programmera om, till exempel kan man välja språk så man får det hela på svenska.

När man blir kund hos ett webbhotell så skickar de ut olika uppgifter via mejl. Med dessa kan man logga in och kontrollera om man har en MySQL-databas, annars måste man skapa en ny för att kunna installera WordPress. Det brukar hjälpa om man skriver ner användarnamn och lösenord, de kommer att behövas senare vid själva installationen. Man laddar ner WordPress helt gratis och ansluter sedan sitt webbhotell till ett FTP-program. På domänen kan man nu skapa en konfigurationsfil, fylla i databas uppgifterna och sedan gå vidare med installationen. Till sist får man välja ett användarnamn och lösenord, samt en e-post adress. Sedan är det bara att klicka på Installera WordPress och se hur allt faller på plats. Vissa av de uppgifter man uppger kan ändras vid ett senare tillfälle  men det är alltid bättre att planera sina uppgifter och lösenord i förväg. Med  dessa få steg har man nu plattformen installerad.

Ett alternativ är naturligtvis att betala en internetfirma för att komma igång. De tar hand om precis allt, och visar sedan hur man ska göra för att använda WordPress. För många kan detta vara ett prisvärt alternativ, så att man snabbt kan börja skriva och sälja det man har att erbjuda. Men som synes å är det inte alls så komplicerat att installer WordPress själv. Detta är en av anledningarna till att det har vuxit och blivit så pass stort, plus det faktum att det inte kostar något.