010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Multisite

WordPress har en utmärkt funktion som kallas för multisite. Som namnet antyder så handlar det om ett nätverk av webbplatser eller bloggar. Samtidigt som man kan ha ett antal olika sajter så slipper man installera WordPress och hantera dem alla separat. Multisite är som ett paraply som öppnar sig, med en gemensam kontroll och administratör.

Det finns flera bra anledningar till att använda sig av Multisite om man har mer än en webbplats. Det kan till exempel vara i en skolklass där läraren är adminstratören men alla elever har tillgång till sin egen sajt. Man kan dela tillägg och teman om man så vill, eller så kan man ha separata.

En annan fördel är att man kan ge de olika användarna tillstånd till att komma åt en eller flera sajter. Det kan vara bra för skribenter, till exempel, som bidrar till innehållet på mer än en blogg. Eller den som redigerar det hela och publicerar det som skrivits. Det hela sköts centralt och man slipper logga in och ut till flera olika kontrollpaneler. När det sedan är dags att uppgradera så sker det automatiskt på alla de olika webbplatserna samtidigt. Så om man har behov av flera sajter så är multisite defintitivt ett bra alternativ.