010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual -

Det är med god anledning som WordPress har blivit ett av de mest använda innehållshanteringssystemen. Förutom att det är gratis och lätt att installera, så har det också många tillägg och funktioner som verkligen är bra. Om något skulle gå fel, eller man får problem med något, så finns det också olika alternativ.

Till att börja med så kan man gå till WordPress.org och läsa om de olika funktionerna och möjligheterna. Många gånger så hittar man lösningen här, det finns även en sida på svenska för de som har denna varianten av WordPress. Deras Codex på engelska är mer utförlig och kan också vara till stor hjälp. Många gånger är det ju någon liten detalj som krånglar, men som i sin tur får hela arbetet att stanna upp. På WordPress blog kan man läsa om alla nyheter och uppdateringar, denna brukar också synas i adminpanelen.

Annars finns det flera olika webbplatser och bloggar som visar information om WordPress. Det är en så pass stor plattform att de flesta har vid något tillfälle använt det. Som en följd av detta finns det en rad med bra beskrivningar och handledningar. En del har bilder som visar steg för steg hur man ska göra för att överkomma ett visst problem eller helt enkelt hur man ska gå tillväga för att undvika problem. Många av dem har plats för kommentarer och frågor. Sedan finns det flera forum som har olika trådar om WordPress, med många bra förslag och problemlösningar.

Man kan även anlita en konsult, en firma som bara sysslar med WordPress och relaterade saker. Det kostar inte alls så mycket, men man kan få mycket bra hjälp. En del har ett avtal med dem, man betalar en liten summa varje månad och får all den hjälp man behöver. Som vanligt så måste man balansera kostnader med vad man får ut av det. En väl fungerande webbplats är grundläggande, och ibland kräver det en liten investering för att man ska kunna gå framåt. Vare sig denna investering handlar om tid eller pengar, det beror på ens förutsättningar.

Det finns alltså flera olika sätt att överkomma problem med WordPress. Ibland kan det vara gamla tillägg som man måste städa upp och ta bort, man måste hela tiden se över sin webbplats. Men med WordPress har man i alla fall fördelen att det finns många personer och konsulter som vet precis vad det handlar om och som är villiga att ge en hjälpande hand.