010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Sökmotoroptimera

Att sökmotoroptimering är ett måste är de flesta medvetna om, det är något som man hör talas om hela tiden. Att det kan ta en hel del tid och ansträngning i anspråk skrämmer och håller en del tillbaka. Men med WordPress så kan man underlätta detta arbete. Det fungerar inte att låta det vara helt och hållet, något måste man göra. Annars riskerar man att inte synas på nätet och det är inte alls roligt. Vare sig man vill sälja något, eller  helt enkelt har en informations sajt, så önskar man se många besökare.

Med WordPress tillägg eller plugins så kan man underlätta denna del av arbetet avsevärt. Det finns speciella tillägg som satsar på att öka ens synlighet, SEO plugins som gör en stor del av jobbet. Till att börja med ska man dock se till att ställa in sina permalänkar, så att webbbplatsen får en adress som beskriver vad den handlar om. Detta gör man under permalänkar, som man hittar i inställningar, och här väljer man sedan  anpassad struktur.

Ett tillägg som  kontrollerar alla länkar så man inte har några som är brutna ger god SEO. Länkar är ett bra sätt att synas, men de måste fungera. Om man har en sitemap så kommer man att synas bättre av Google, och naturligtvis så finns det ett tillägg för detta. Annars finns det flera tillägg som hjälper en att sätta specifika titlar, håller koll på gamla sidor och url som inte längre finns med bra 404 sidor. En plugin som ökar hastigheten på webbplatsen gör att den blir mer attraktiv för besökare, och så vidare.

Att sökmotoroptimera sina WordPress webbplatser är alltså mycket lättare tack vare alla de tillägg eller plugins som finns. Samtidigt så ska man alltid komma ihåg att bra innehåll är A och O för en framgångsrik webbplats. Man måste skriva för både vanliga människor och sökmotorer, det finns ingen tvekan om det. Men med hjälp av dessa tillägg så kan man göra allt så mycket snabbare och ofta mer effektivt. Med tack vare dessa tillägg så slipper man upprepa samma saker på alla sidorna, mycket går automatiskt när man väl satt igång det. De kan hjälpa sökmotorerna att läsa av sajten på ett helt annat sätt, och därmed ranka den högre i sökresultaten. För man vill ju synas, ligga högt uppe på Googles listor. Det är så besökare och eventuella kunder hittar fram till webbplatsen.