010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Är WordPress rätt platform för mig?

När man ska välja ett hanteringssystem för sin webbplats finns det flera olika alternativ. Bland annat har man möjligheten att satsa på ett licenserat system. En nackdel med detta är att det kostar en hel del att använda, så det är mest större företag som går in för det. Man kan också få ett system utformat privat, det finns många som håller på med det. Här kan kvaliteten variera ganska rejält, det finns en hel del hemgjorda system. Ett annat problem med dessa kan vara att det är en personlig lösning. När man vill ha något nytt måste man vända sig till utvecklaren igen, de som känner till hur systemet är upplagt. Om detta företag läggs ner eller personen ifråga slutar så kan det bli komplicerat.

Dessa är några av anledningarna till att de flesta vanliga webbföretagare väljer ett innehållshanteringssystem som WordPress. Det är mycket lätt att använda och är open source. I tillägg är det gratis att installera, och de flesta tillägg kostar inte heller något. Om man har börjat lite smått, men hoppas på att kunna växa, så är WordPress ett gott val. Med det har man stora möjligheter för utveckling och det klarar av rätt komplicerade situationer.

WordPress är idag ett av världens största innehållshanteringssystem. Detta innebär att många utvecklare satsar på just den här plattformen. Så fort som något nytt kommer ut så anpassar man det till WordPress. Det tar inte många dagar innan man har en ny plugin eller tillägg. För de flesta företagare innebär detta att man har mer än man behöver, det här är ett stort system som de flesta inte utnyttjar fullt ut. Naturligtvis kan man ha speciella funktioner eller erbjudanden med sitt företag som kräver lite mer avancerade lösningar. Men annars fungerar det här för de flesta.

Om man behöver hjälp med att lägga upp sin webbplats med WordPress så finns det också många konsulter som är experter på detta system. Det har funnits en tid nu, och överkommit de värsta problemen. Man vet hur det fungerar och alla tillägg är bara ett plus för den som jobbat en tid med WordPress. Därför kan man vara säker på att alltid ha support för sitt arbete, eller helt enkelt lägga ut det på någon annan firma.

Det finns flera andra saker som gör att många väljer WordPress, som det faktum att det är SEO-vänligt. Man kan göra mycket med det och skapa en webbplats som är fantastisk, utan att behöva lägga ner allt för mycket tid eller pengar.