010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Redigera sidor

Ibland upptäcker man att vissa sidor på webbplatsen inte fungerar så bra, utan man vill helst ändra något på dem. Eller så har man bara snabbt publicerat en sida utan att egentligen ha skrivit helt klart ännu. Då kan man gå in och redigera sidorna, vilket är lika enkelt som att skapa dem. Man ska hela tiden komma ihåg att klicka på Uppdatera, så att de ändringar man görs sparas.

När man klickar på Sidor i WordPress så kommer det upp en lista på de sidor man har och där finns det valmöjligheten redigera. Här kommer man direkt in på sidan och har återigen möjlighet att skriva nytt eller ändra på det som finns. Om man inte är så van vid koder är det bäst att välja Visuell, annars måste man kunna HTML för att gå vidare. Men WordPress är utformat för att passa både de som är lite avancerade men även riktiga nybörjare.

Det bästa när man redigerar sidor i WordPress är att gå på Förhandsgranskning och se hur de kommer att se ut. Detta sparar ganska mycket tid, eftersom man inte behöver gå tillbaka och redigera småsaker. Ofta kommer man på nya saker som man vill lägga till, eller kanske något man glömt bort. Men mindre saker som stavning och upplägg kan man för det mesta göra färdigt redan under redigeringsstadiet.

WordPress är enkelt att använda och man kan både skriva och redigera sidor utan några problem. En del väljer att göra i ordning det de vill redigera i Word eller ett annat program och sedan importera det till webbplatsen. Det kan vara behändigt om man sitter och skriver någonstans där man inte har tillgång till internet, till exempel. Men annars är redigeringsprogrammet i WordPress väl utrustat och man har det mesta till hands.

Ibland har man skrivit en hel del och det låter bra. Men sedan inser man att det nog skulle vara bra med en bild. Alternativt har man väntat med att sätta dit en bild tills man har en som är perfekt. Då går man bara in och redigerar sidan, på ovan nämnda sätt. När allt är på plats ser man hur det kommer att bli och kan sedan publicera sidan igen. Om man inte blir nöjd utan vill ha den gamla sidan kan man alltid välja att behålla den gamla sidan. En webbplats är vanligtvis ett fortlöpande arbete och med WordPress är det lätt att redigera sina sidor.