010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Skapa sidor

När man vill skapa sidor i WordPress klickar man helt enkelt på fliken Sidor, och väljer Skapa ny. En liten ruta kommer upp och man klickar återigen på Skapa ny. Då får man upp ett fönster där man kan börja skriva direkt, eller importera information från till exempel Word. Ofta är det bättre att använda Word när man skriver lite längre texter eftersom man har fler möjligheter till variation där. Ibland vill man också köra texten genom en stavningskontroll, eller göra något riktigt speciellt.

Men även i WordPress är det lätt att göra texten unik och attraktiv. Det finns en panel ovanför textrutan där man kan välja olika alternativ. Kursiv eller fet stil, till exempel. Eller om det ska vara en lista, med nummer eller punkter. Man kan välja både fonter, storlek på dem och eventuella färger. Allt detta gör att man kan skapa mycket snygga sidor. Eftersom sidorna kommer att stå kvar, de är statiska, ska man försöka följa de riktlinjer som finns för webbplatser. Om man har allt för starka färger eller ovanliga fonter kan det vara jobbigt för besökarna att läsa. Istället ska man satsa på att stryka under eller rikta uppmärksamheten på utvalda ord eller meningar. Många gånger gäller detta för uppmaningar, så kallade Call to Action. Köp här, Läs mera här, Klicka här, och så vidare.

Man kan också lägga in bilder och videor på en WordPress sida, det finns knappar att klicka på för det. Då brukar man rekommendera att man arbetar i HTML-versionen, eftersom den behövs för ett antal videor. Bilder är mycket viktiga för de olika sidorna på en webbplats, och även de bildtexter man väljer. Hela tiden ska man försöka hitta en balans mellan att skriva texter för vanliga människor och samtidigt få sökmotorerna att lägga märke till sajten och ranka den högt.

När man skrivit klart klickar man på Uppdatera så att texten sparas. Om man inte vill publicera sidan med en gång kan man spara den som ett utkast, så att man kan gå tillbaka och redigera innan man lägger ut den på sajten. Ett alternativ är att skriva färdigt sidan och sedan boka in en viss tid då den ska publiceras. Detta kanske är mer vanligt med de inlägg man regelbundet skriver, men fungerar även för sidor. WordPress är lätt att använda och man kan skapa mycket snygga sidor utan några problem och med ett minimum av arbete.