010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Hitta bra teman

Man ska absolut inte undervärdera vikten av att ha ett bra tema på sin WordPress webbplats. Det kan göra stor skillnad i både antal besökare och försäljning. Statistiken visar att om man väljer rätt tema, ett som passar den bransch man är i eller den sorts blogg man har, så kommer det att vara en av de viktiga faktorerna för ett framgångsrikt företag.

WordPress.org har ett antal olika teman man kan välja mellan, 15 stycken för att vara exakt. De visas med en liten bild för att man ska få ett hum om hur det kommer att se ut. Men om man inte tycker att dessa riktigt uttrycker den anda eller atmosfär som man vill förmedla med sin webbplats så kan man alltid importera ett annat och installera detta.

Idag finns det flera olika teman som man kan köpa och sedan installera. Vissa kostar flera tusen kronor och man kan fråga sig om det verkligen är värt priset. En del säger ja, att det beror på vad man vill ha. Och det är helt sant, om man har ett företag som har en viss status så kanske man behöver ett lite bättre tema. Det handlar ibland inte bara om att visa upp vad man har men också att uppmuntra folk att göra något. Oavsett om det handlar om att köpa något, anmäla sig till en kurs eller vad som helst annat.

Men det finns också en hel del WordPress teman som man kan importera som är helt gratis. Det finns sajter som har samlat ihop ett antal teman som man kan välja mellan. Tack vare att denna plattform är så vidspredd och populär så är det också många som jobbar på att utveckla allt man behöver runt omkring. Och istället för att betala tusentals kronor kanske man bara behöver lägga ut några hundralappar för att få just det tema som man tror kommer att fungera allra bäst.

Ett problem som man ska vara medveten om och titta efter är hur väl ett tema fungerar och hur säkert det är. Det kanske inte kostar något att ladda hem det, men i gengäld så fungerar det inte i alla webbläsare eller man kan inte justera det som man vill.  Därför ska man alltid prova det för att vara säker på att det är bra. Annars är det lätt att byta tillbaka till det gamla temat eller sätta upp ett helt nytt, med WordPress går det mesta snabbt och effektivt.