010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Installera teman

Det finns en uppsjö med olika WordPress teman att välja mellan. Vissa kostar pengar medan andra är helt gratis. Detta är i tillägg till de teman som WordPress själv tillhandahåller. Man ska tänka efter noga innan man väljer ett tema, det är något som kan göra stor skillnad för en webbplats. När man hittar ett som man tycker om är det inte alls svårt att installera det.

När man hittar ett tema som man tycker om kan man vanligtvis få en förhandsvisning av det redan innan man bestämmer sig för att ladda ner det. Sedan klickar man bara på Download och sparar filen i datorn. Man ska inte öppna den vid det här tillfället. Därefter går man in på Utseende i adminpanelen och klickar på Teman. Det är vanligt att byta tema i WordPress så allt är tillrättalagt för detta.

I Teman kan man klicka på Ladda upp, och sedan välja det tema man vill installera. Det är viktigt att komma ihåg filnamnet om man tar ett tema utifrån WordPress. Man klickar på det och väljer sedan Installera nu. WordPress tar då automatiskt upp temat från filen och installerar det. Det sista man ska göra är att klicka på Aktivera, och webbplatsen har fått ett nytt utseende.

Naturligtvis är innehållet och unika texter det allra viktigaste för en webbplats. Men man ska verkligen ta utseendet på sajten på allvar och välja temat noga. Eftersom det finns så mycket att välja på finns det ingen anledning till att ha ett tema som bara är ganska bra. Här ska man ta sig tid att hitta ett som är toppen, som ger den där wow-känslan. I kombination med det innehåll man har så kommer det att ge ett helt fantastiskt intryck för besökarna.

Man ska alltid komma ihåg att folk är vana vid att navigera på nätet och de är inte alls dumma. Samtidigt finns det miljontals med sajter och internet är packat med information och butiker. Därför måste man ha något särskilt, något som gör att folk väljer att stanna kvar på sidan. Unika produkter eller fantastiska blogginlägg kan vara något som drar till sig besökare och kunder. Men även ett bra tema kan göra att de hajar till och vill veta lite mer vad det handlar om. Det syns att man har vet vad man håller på med, vilket talar väl för resten av innehållet. Ett bra tema är därför grundläggande för en bra webbplats.