010 -199 21 29 info@webb365.se

WordPress Manual - Installera tillägg

Det finns tusentals med plugins eller tillägg för WordPress och många av dessa är riktigt bra för de flesta webbföretagen. När man har hittat de man önskar och tror kommer att fungera så är det dags att installera dem. Det enda man ska tänka på är att de tillägg som inte är officiella kan ibland vara skadliga för webbplatsen, så man ska se till att ladda ner dem från bra källor.

Man klickar bara in sig på Tillägg och väljer sedan Lägg till nytt. Här kan man söka efter och ladda ner de tillägg man är intresserad av. Man kan också sortera bland de tillägg som finns så att de är lättare att hitta. Sedan klickar man på Installera nu. Det sista steget är att klicka på Aktivera, för att tillägget ska börja fungera.

Bland de tillägg eller plugins som man rekommenderar finns de som har att göra med SEO. Det är något som man alltid måste tänka på och som kan ta upp ganska mycket tid. Sökmotorerna kryper över nätet och letar efter relevanta sajter, och alla vill hamna högt upp i sökresultaten. Ofta är ett tillägg som kan hantera flera olika språk viktig att ha också. Mycket av det som finns på nätet idag är på engelska, inte svenska, och man vill kunna dra nytta av allt som finns.

Sedan finns det också alla de tillägg som rent tekniskt påverkar webbplatsen. Man kan välja vilka sidor som ska visas för vilka besökare, till exempel. På vilka sidor som särskilda widgets ska ligga, eller ta bort en del sidor från menyn. Lägga till Google maps, unika typsnitt eller mycket annat som kan bidra till att man får en helt fantastisk webbplats.

Att arbeta med internet handel eller annan form av verksamhet på nätet kan ta mycket tid. Om man ska lyckas med sitt företag eller projekt så måste man hitta balansen mellan det man lägger ner på sajten och det man får ut av den. Vanlig affärsfilosofi med andra ord. Genom att använda olika plugins eller tillägg så kan man lättare skapa en snygg och funktionell webbplats, där besökarna kommer att trivas och vilja stanna kvar. Allt detta kan man få till utan att lägga ner allt för mycket tid, tillägget minimerar det arbete man själv måste utföra. Eftersom de sedan är så lätta att hitta och installera så förstår man ännu bättre varför så många personer idag väljer just WordPress.