En mycket viktig del av SEO som hjälper en sajt att ranka högt hos sökmotorerna är bakåtlänkar. Dessa kan antingen vara ömsesidiga, du hjälper mig och jag hjälper dig. Eller ibland- jag tycker om din sajt och min handlar om samma ämne, därför passar det bra att länka till varandra. Andra länkar är bara enkelriktade, de kommer från en sajt och pekar mot dina hemsidor. Google föredrar denna typ av länkar och tar dem mer på allvar, det är en fingervisning att det du har är värdefullt. Men, och det är ett stort men, vilken typ av sajt som länkar till dina hemsidor är av yttersta vikt.

Vissa länkar kan ge dig negativ rankning för att de kommer från sajter som inte har speciellt bra rykte. Det behöver inte nödvändigtvis vara dåliga sajter, men de har inte tillräckligt med kvalitet. De allra bästa sajterna som man vill ha länkar från är typ .org eller andra större, väl renommerade sajter. Men vare sig man kan få länkar från dessa, eller inte, så ska man i alla fall se till att inte ha dåliga länkar till sin hemsida.

Vi går igenom din sajt och ser vilka länkar du har, och var de kommer ifrån. När vi hittar dåliga länkar, som påverkar rankningen negativt, tar vi bort dem. Första steget är att kontakta ägaren av respektive sajter och be dem ta bort länkarna. I värsta fall har Google själva gett oss ett bra verktyg- Disavow Links. De vet att det inte alltid beror på ägaren att en sajt inte rankar bra, att det ofta är andra som tjänar på att sänka en sajt. Därför kan man ladda upp de länkadresser man inte vill ha till Google och de bortser från dem när de går igenom sajten.

Länkstädning, kontinuerlig sådan, är därför av yttersta vikt för att ranka högre i sökmotorresultaten. Det är stor konkurrens ute på nätet, särskilt för vissa nyckelord och sökfraser. En del gör därför vad de kan för att skada andra, och dåliga länkar är ett sätt. Genom att ständigt söka igenom dina sidor och ta bort dåliga länkar kan vi  hjälpa dig att lyckas bättre. Du ska inte förlora trafik bara för att du har dåliga länkar till dina sidor när det finns något man kan göra åt det. Vi hjälper dig städa upp bland dina länkar så du kan ranka mycket bättre i sökresultaten och du kommer att bli glatt överraskad när du analyserar statistiken.

Låt oss hjälpa dig!

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din e-post (obligatorisk)

    Ditt meddelande