Länkar är mycket viktiga för en webbsida, det är en indikation på att sajten är unik och innehåller användbar information. Men lika mycket som bra länkar kan hjälpa, så är dåliga länkar farliga och något man verkligen bör undvika. Google och andra sökmotorer kan känna igen om en länk är bra eller dålig, från vilken webbplats den kommer och om den är relevant. Vi hjälper dig att se det samma som Google ser, nämligen vilka länkar som har en positiv inverkan på sajten och vilka som gör att den rankas negativt.

Innan de kända Penguin och Panda uppdateringarna som Google gjorde så kunde man lätt skaffa länkar på olika sätt, det var helt acceptabelt och fungerade bra. Men efter 2012  kan man faktiskt hamna så gott som längst ner i rankningen om man inte ser till att regelbundet göra en länkstädning. Även de företag som inte existerade innan dess, eller som aldrig använt denna sorts spammiga länkar, bör ändå gå igenom sina sidor och kontrollera att det inte finns några dåliga länkar. Ett sätt för att lyckas bra på internet är nämligen genom att skicka dåliga länkar till konkurrenterna, så att Google registrerar dem som skräpsajter.

Låt oss få din sida att synas högre

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och försöker hjälpa dig med att städa och ta bort skadliga länkar. Tveka inte fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din e-post (obligatorisk)

  Webbplats

  Som SEO-experter har vi en ganska bra uppfattning om vad Google tycker om eller inte, och vi ser ständigt till att uppdatera oss och hålla jämna steg med utvecklingen. Så när vi går igenom din webbplats och analyserar länkarna kan vi jämföra dem med den algoritm som Google tillämpar just nu. Ingen vet exakt hur de bestämmer vem som ska hamna högst upp i rankningen och vem som inte klarar sig ens till första sidan. Men man har ett relativt gott grepp om det hela, bland annat genom olika experiment och statistik.

  Det första vi gör när vi hittar länkar som kan påverka hemsidan negativt är att kontakta ägaren till webbplatsen som skickat länken. Vi ber dem ta bort länken, vilket faktiskt fungerar många gånger. En del av länkarna är inte direkt dåliga utan mer av en onaturlig sort. Det syns att man bara satt dem där för att ge hemsidan en liten kick. (Vilket är vad alla bör göra, skillnaden ligger bara i hur man gör det.) Om ägaren inte gör något åt länkarna, eller kanske rent av vägrar att ta bort dem, finns det dock ytterligare ett steg man kan.

  Google har sedan en tid tillbaka gjort det möjligt för hemsidor att utföra länkstädning även om de som länkar inte är villiga att samarbeta. Det kallas för Disavow Links, ungefär som att Avvisa länkar. Här kan man ladda upp de sidor som länkar till ens egen hemsida, men som man inte godkänner. Så när vi utför länkstädning på dina hemsidor har vi denna möjlighet att be Google om att inte bry sig om vissa länkar när de kryper med sina spindlar över nätet och gör en förteckning av olika sajter.

  Det är alltså flera olika steg vi går igenom vid länkstädning. Först identifierar vi vilka länkar är dåliga och som kan påverka rankningen hos Google. Sedan kontaktar vi ägaren av dessa sajter och ber dem ta bort länkarna. Om inte detta fungerar så laddar vi upp dessa sajter till Disavow Links, så att även om de finns kvar så spelar det ingen roll. Resultatet kommer att synas i hur mycket trafik du får till din webbsida och hur sidorna rankas i sökresultaten. SEO är en kombination av positiva tilltag och ett konstant underhåll av sajten. Google har själva sagt flera gånger att kvaliteten på länkarna är av största vikt, något som de ser noga på. Därför är länkstädning en viktig del av vårt program, där vi utnyttjar de allra bästa verktygen.

  Länkstädning
  1495KrVi går genom alla länkar som pekar mot din webbplats och ser till att ta bort alla skräp länkar
  Perfekt för en mellan eller liten webbplats
  Kontakta oss

  Frågor vi får ofta kring: Länkstädning

  Varför måste man länkstäda?
  Länkstädning behövs för att visa sökmotorerna vad som är relevant och vad som inte är relevant. Man vill inte att en hemsida för ett företag om bygg får länkar från ett spam forum eller en pornografisk webbplats. Eftersom detta skadar ryktet. Därför försöker vi få bort länken och ifall det inte går ber vi sökmotorerna att ignorera den.
  Vad är negativ-seo och kan länkstädning hjälpa med det?
  Negativ-SEO är när någon köper väldigt många skräp länkar för din webbplats och hoppas på att det får din webbplats synas mindre i sökmotorerna. Negativ-SEO är väldigt skadligt för din webbplats men en länkstädning kan lösa hela problemet.