Tips

Hur skyddar man sig mot DDoS?

DDoS attacker i världen

Vanligtvis vill man ha stor trafik till sin webbplats, men DDoS är något helt annat. Det är en attack där man skickar allt för mycket trafik till en sajt eller server för att få den att kollapsa eller sakta farten. Förkortningen står för Distributed Denial of Service, och har blivit allt vanligare. Vare sig man har ett stort eller litet företag kan detta vara ett stort och reellt hot. Vi rekommenderar att man använder sig av en tjänst som heter CloudFlare som kan hjälpa dig ordna ett skydd mot DDoS med hjälp av servrar i över 22 olika länder.

När man råkar ut för en DDoS attack kan det ha stora efterverkningar. Mycket snart upphör hela infrastrukturen på webbsidan att fungera och det hela slutar i kaos. Genom att sajten inte fungerar så förlorar man kunder och trafik, och ju längre det håller på desto större är förlusten. Därför rekommenderar vi DDoS skydd som en del av våra paket till kunder, det är något som alla webbplatser behöver. Vi vet hur viktigt det är och också hur man kan känna sig tryggare. Ta det på allvar genom att vidta alla åtgärder som behövs innan det är för sent.

Dagens DDoS attacker är mer sofistikerade, men det är också de skydd vi använder. En viktig del av det hela är att hela tiden ha kontroll över trafiken så man snabbt ser minsta lilla avvikelse. Vissa skydd läser automatiskt av trafiken och slår automatiskt igång spärrarna vid behov. Skadorna blir minimala, och man kan avvärja större katastrofer. Fråga oss om fler detaljer, så kan vi komma fram till vad som är allra bäst för just ditt företag.

Kryptering och skydd av ip adress hör till vardagen idag. Det gäller att ligga lågt så att man inte hittas av andra så lätt. I tillägg sätter vi upp skydd som gör att det blir svårt att komma sig in, så att säga. Routers och brandväggar hjälper i viss mån, man kan stoppa den trafik man inte vill ska komma igenom. Men vi kan också konfigurera själva servern så den kan stå emot attacker. Som med mycket annat när det kommer till webbplatser så är det en kombination av flera metoder som ger bäst skydd.  För att vara säker att man klarar sig genom en DDOS attack brukar vi utöver skydden rekommendera att man använder sig av en dedikerad server. Det finns många ställen man kan köpa/hyra det, ni som är intresserade att uppgradera kan kolla på sidor som dedikeradserver.se.

Ta DDoS attacker på allvar, det är ett hot som fortsätter att växa. Gör allt som är möjligt för att hindra att de når fram till din sajt, både med olika programvaror och det vi kan erbjuda dig. Detta kommer att bidra till att din webbsida inte har någon nedtid eller kollaps, utan att den fungerar som den ska.

Föregående inläggNästa inlägg