010 -199 21 29 info@webb365.se

Polen.guru växer med flera artiklar och Warsawa.nu flyttad till Warszawa.guru(Polenprojektet – Del 2)

Polen.guru växer med flera artiklar och Warsawa.nu flyttad till Warszawa.guru(Polenprojektet – Del 2)

Läs del 1 av Polenprojektet här.

Nu har sidorna varit uppe i 1 vecka och jag har redan sätt dom första organisk besökarna. Jag har också hunnit flytta över allt gammalt innehåll från Warsawa.nu till Warszawa.guru.

Lite statistik för första veckan

Jag har tyvärr inte speciellt mycket statistik men jag får dela med mig av det jag har. Jag började spåra trafiken på polen.guru den 29 Augusti. Men på Warszawa.guru började jag först spåra trafiken den 31 Augusti. Så det är inte mycket trafik med tanke på att det är den 1 september idag. Jag har ställt in Google analytics så dom inte räknar med mig i statistiken och utöver det har jag också lagt till en lista på populära webbplatser som brukar använda sig av Referrer Spam så det inte förfalskar statstiken. Jag kommer inte lägga upp analytics på dom övriga webbplatserna förens jag lägger till mer innehåll på dom. Så här är statstiken den 1 september klockan 21:00:

warszawa.guru trafik första dagarna

Warszawa.guru trafik under dom första dagarna. Trafiken för första september stämmer inte helt eftersom klockan är bara 21.00 den första september när jag skriver detta inlägg.

polen.guru första veckan

Inte mycket trafik men bättre det än inget.

Vad har hänt på Polen.guru?

Det jag har gjort på polen.guru är följande:

 • Lagt till en sök ruta så man enkelt kan söka på hela sidan.
 • Lagt till en sida om dom tre mest populära städerna i polen.
 • Lagt till en 15 inlägg om olika saker i polen:
  • Att resa till Polen
  • Behövs adapter i Polen?
  • Att köpa bärnsten i Polen
  • Färja till Polen
  • Flyg till Polen
  • Inget visum till Polen
  • Polen i EU
  • Åldersgräns på alkohol i Polen
  • Och några fler ni kan hitta dom här.

Som ni säkert märker på titlar av inläggen så har jag använt mig av ett verktyg för att se vad folk söker ihop med Polen. Verktyget jag använde mig av är keywordtool.io och jag kan rekommendera det för alla eftersom det är riktigt bra för att få fram många intressanta artiklar som folk faktiskt kommer läsa. Det är inte jag som skriver innehållet till sidorna utan jag beställer det av våra skribenter. Detta är för att jag vet att jag kommer göra mer nytta med att optimera och förbättra sidorna än att skriva artiklar. Men jag granskar alla artiklar och försöker förbättra dom så mycket som möjligt.

Bilder till sidan

Om ni besöker inläggs sidan på Polen.guru så ser ni väldigt många bilder. För i tiden tyckte jag det var väldigt jobbigt att få tag på bra bilder. Men nu är det mycket enklare efter jag läste ett inlägg om hur man hittar gratis bilder på Google bildsök som man får använda på sin webbplats. Så jag skriver ihop en liten kort guide här för er som är intresserade om hur man får tag på bra bilder helt gratis:

 1. Du öppnar Google bildsök och söker efter något du vill ha bild på. I mitt fall sökte jag efter ”hotell”.https://webb365.se/wp-content/uploads/2015/09/Bildsökning-på-google-efter-hotell.png
 2. Steg 2 är att klicka på knappen Sökverktyg som jag har markerat med rött ovan.
 3. Nu måste du klicka på knappen som säger ”Som får användas” som jag visar i exemplet nedan:Bilder som får användas gratis i google bildsök
 4. Nu är det bara välja en bild av dom du får upp. Det är helt okej att att publicera dom på din webbplats.

Utöver att jag hämtar bilder som är gratis så brukar jag också mixtra med dom lite fort i photoshop så dom ser lite mer attraktiva ut. För det är tyvärr fortfarande ganska få bilder som publiceras som man får använda gratis men det är bra att det finns. Ett exempel som jag har fixat helt gratis är:

Polen-är-med-i-EU-1616x1080.png

Här använde jag mig av två bilder som var helt gratis en bild på staden Krakow och en bild på Polen som innehåller EU flaggan. Utöver det la jag till en text i mitten. Ni kan gärna kolla på inlägget om Polen i eu på sidan för att se hur bra bilden passar in.

Vad har hänt med Warszawa.guru?

Jag har hunnit med otroligt mycket när det gäller Warszawa.guru. Det jag började med var att jag fixade en grundläggande struktur för alla sidor. Därefter började jag kopiera över innehållet från den gamla sidan warsawa.nu. Utöver att jag kopierade över det gamla innehållet så uppdaterade jag också det och jag la till extra information och helt nya bilder.

Bild på hur Warszawa.guru ser ut idag.

Warszawa.guru efter 1 vecka

301 från den gamla sidan till den nya

För att behålla all länkkraft den gamla sidan hade så använde jag mig av 301:or från varje gammal sida/inlägg till varje ny sida/inlägg. För att inte missa någon sida så använde jag mig av sitemap filen på warsawa.nu. Det brukar jag alltid göra och det gör det hela mycket enklare. Här är exakt steg för steg guide på hur jag skapade en lista med gamla och nya urler och omvandlade det till Apache rewrite kod.

 1. Jag laddade ner sitemap.xml som fanns på warsawa.nu/sitemap.xml. Det finns på dom flesta sidorna. Ifall du inte har det och använder dig av tex WordPress så kan du installera SEO tillägg som automatiskt skapar det.
 2. Jag kopierade in alla urler i Numbers(Motsvarigheten till Excel på Windows).
 3. Nu kommer det manuella jobbet med att hitta dom nya URLerna på den nya sajten. Det är bara att bita i det sura äpplet och leta manuellt.
 4. Nu när du har två listor är det bara att använda sig av något verktyg för att omvandla det till Apache rewrite kod. Jag googlade och valde första verktyget men det finns många andra.
 5. Nu är det bara att klistra in resultatet du får från verktyget i din .htaccess fill som du hittar i huvudkatalogen på ditt webbhotell.

Vad händer nu?

Jag vet inte riktigt exakt vad som kommer hända nu men jag kommer uppdatera er så fort några stora ändringar sker. För er som vill ha lite extra information kan jag rekommendera att ni registrerar er på nyhetsbrevet för detta projekt. Ifall ni registrerar er på nyhetsbrevet innan den 5 september på nyhetsbrevet så hinner ni få det första mailet med exakt information om hur jag fixade 2 länkar till sidorna.

Läs del 3 av Polenprojektet här.

4 Kommentarer

 1. Hej Jaroslaw,

  ditt bildtips är riktigt grymt – hade jag ingen aning om. Ska prova lite själv och tipsa om det på min sajt!

  Så tack för tipset och ska bli riktigt spännande att följa din affiliateresa – älskar att du delar med dig!!

  Svara
 2. Hej,

  har tittat närmare på bildsökningen – riktigt bra, men man får vara lite försiktig. Kommer upp en hel del bilder som kräver källhänvisning (och länk) – tex Flickr. Men har man bra koll är det supersmidigt att använda! Tack igen för tipset!

  Svara
 3. Hej, vill också tacka för ditt bildtips, det var riktigt bra! Har ingen erfarenhet av .guru-domän, hur tycker du att det står sig jämfört med .se-domänen i din nisch? Tänker både skillnad i ranking samt CTR i SERPEN?

  Mvh Erik

  Svara
  • Hejsan Erik, med tanke på att jag tänker omvandla sidan så den är översatt för hela norden så tror jag att .guru var ett bra alternativ när .nu inte fanns tillgängliga. Jag tror att domänerna har börjat ranka ganska bra och jag kommer avslöja lite mer detaljer kring det i del 3.CTR är svårt att veta exakt. Det kan vara både positiva och negativa delar med det. En positiv sak är att det fångar ögat lite enklare eftersom toppdomänen är 4 tecken istället för 2. Men jag tror att det kommer dröja några år inan alla vänjer sig vid dom nya domänerna. Men detta projektet är för framtiden. Just nu hoppas jag inte på speciellt mycket. Projektet är i börja växa fasen. Det går alltid att flytta till en .nu eller .se om jag märker att .guru inte fungerar så bra.

   Svara

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *