Projekt

Hur man skaffar länkar och hur jag ökar konverteringen(Polenprojektet – Del 3)

Del 3 av polenprojektet

Läs del 1 av Polenprojektet här och del 2 av Polenprojektet här.

Äntligen är det dags att dela med mig av hur det går med projektet igen. I detta inlägg kommer jag gå genom statstiken för sidorna, hur jag fixar dom första länkarna för sidorna, hur jag spårar sökords placeringar i sökmotorerna och hur jag tänker öka konvertering med en livechatt på sidorna.

Statstik för projektet

Äntligen börjar sidorna få lite statistik. Jag har gjort en grundläggande analys på hur mycket besökare man kan hoppas på på dom olika sidorna. Det är inte exakt men det ger en uppskattning av besökarna som visar hur besökarna borde fördela sig mellan dom olika sidorna.

Domän Uppskattat antal besökare per månad

om allt går som planerat

Polen.guru

30000

Warszawa.guru

10170

Krakow.guru

5750

Gdansk.guru

5430

Sopot.nu

2520

Gdynia.nu

2400

Szczecin.nu

760

Torun.nu

760

Kolobrzeg.nu

440

Swinoujscie.nu

340

Poznan.nu

280

Zakopane.nu

230

warszawa.guru statstik
Warszawa.guru – Inget speciellt allt flyter på och man ser en liten ökning dom sista dagarna.
Gdansk.guru statistik
Gdansk.guru – Inget speciellt och lite statistik pga att sidan lanserades den 22 september.
Polen.guru statistik
Polen.guru – Inget speciellt förutom den 24 september då jag fick några extra besökare från en rolig källa. Bifogar bild här under på exakt varifrån dom kommer.
Stenaline på polen.guru
Som ni ser så kommer besökarna från intranätet på Stenaline. Det är ganska roligt att se hur intresserade dom blir med tanke på att dom har färja mellan Karlskrona och Gdynia.
Facebook statstik för polen.guru
Facebook statstik för polen.guru Facebook sida nästa del kommer beskriva lite mer hur jag tänker kring sociala medier.

Statstik för innehållsmängd på sidorna

 • Polen.guruTotalt 9449 ord på hela webbplatsen fördelat på 48 artiklar/sidor där medellängden är 197 ord per artikel/sida
 • Warszawa.guru – Totalt 19161 ord på hela webbplatsen fördelat på 62 artiklar/sidor där medellängden är 309 ord per artikel/sida
 • Gdansk.guru – Totalt 12681 ord på hela webbplatsen fördelat på 44 artiklar/sidor där medellängden är 288 ord per artikel/sida

Målet för mig är att öka medellängden så den ligger på över 300 ord på varje sida.

Hur får man fram statstik kring innehållsmängd i WordPress?

Innehållsmängd i WordPress

Vi har skapat ett väldigt enkelt tillägg för WordPress för att kunna se hur mycket innehåll vi har på varje webbplats. Ni kan enkelt hämta ner och installera det med guiden nedan:

 1. Ladda ner tillägget som vi har skapat här.
 2. Installera och aktivera tillägget
 3. Ifall du vill lägga till så tillägget räknar med dina custom post types så behöver du ändra det i global-wordcount.php på rad 21. Mer instruktioner finns där inne.
 4. Allt är klart nu räcker det att du går till din dashboard(Panel) för att se statistiken.

Dom första länkarna

När det gäller SEO så går det inte att klara sig utan länkar det är därför jag har jobbat extremt med att försöka få några länkar till sidorna. Dom länkarna jag har fått är följande:

 • Resebloggar.info – En topplista på resebloggar i sverige. Det ända man behöver göra för att få länk är att registrera sig.
 • Miniatlas.se/polen – En sida om polen. Det ända som krävdes för att komma upp här är att registrera sig på Bloggportalen.se.
 • Happycords.se/tank-smart-ta-med-en-lang-sladd-utomlands/ -En sida som säljer iphone och ipad laddare. Jag kontaktade ägarna och frågade ifall dom var villiga att blogga om hur bra det är att ha med sig en lång sladd när man reser utomlands. I utbyte fick dom vara med i detta inlägg.
 • Sevendaysaweek.se/att-resa-med-barn-till-polen/ – Länkbyte. Startade en tråd på Wn.se för att hitta folk som var intresserade av att byta länkar.
 • Skriva-artikel.se/polens-riviera-semester-till-lagpris – En artikelkatalog. Det ända som krävdes var att registrera sig och att skriva en artikel på minst 500 ord.
 • Resetipsen.se – En artikelkatalog med artiklar om resor. Det ända som krävdes var att registrera sig och att skriva en artikel på minst 400 ord.
 • Avito.nu/nattklubbar-i-warszawa/ – Bloggnätverk som publicerar mot en kostnad.
 • Dagligverksamhet.se/polenfarjan-det-bekvamaste-alternativet/ – Bloggnätverk som publicerar mot en kostnad.

Så nu har jag iallafall en grund med länkar det jag kommer satsa på i framtiden är länkar av väldigt hög kvalité. Dom länkarna jag har skaffat för tillfället är bara för att sidorna ska indexeras lite oftare och finnas med i sökresultaten. Utan några länkar alls är det väldigt svårt att få Google att gå genom sidorna när nya inlägg publicerar och ha dom med i SERPen.

Spårning av placeringar i sökmotorresultaten

När det gäller större projekt är det väldigt viktigt att veta hur man rankar på olika ord i sökmotorresultaten. Det gör att man kan se vad man kan förbättra och ifall man gör något fel. Gör man något fel så kommer man märka att man tappar placeringar på dom orden. Det finns otroligt många verktyg för att spåra sin placering i sökresultaten och jag har testat väldigt många av dom. I början av året hittade jag ett helt nytt verktyg för spårning som gav mig lite mer data jämfört med andra verktyg. Verktyget jag pratar om är SERPWoo.

Spårning av sökmotorreslutaten
Man kan se sina konkurrenter och man får data direkt från Moz, Majestic och många andra källor.

Så hur ser placeringarna ut idag? Här finns statstiken för dom sökord jag spårar:

Placeringar del3
? är antagligen å/ä/ö det finns en liten bug som gör att dom ser ut så men det fixas i nästa version av Serpwoo.
Antal ord jag syns på av dom orden jag spårar
Antal ord jag syns på av dom orden jag spårar

Jag är riktigt nöjd med resultatet med tanke på att detta projekt startade för en månad sedan. Som ni kan se på bild 2 så är det en del ord. Jag har redan 24 top 10 placeringar och det gör mig riktigt taggad inför dom kommande månaderna. För tillfället så spårar jag sammanlagt 341 ord och på 182 av dom finns jag med bland dom topp 100 första resultaten. Detta är långt ifrån det jag vill men som sagt det har inte gått en hel månad riktigt än och jag är redan här. Dessutom kan det vara värt att nämna att det finns många fler ord som jag syns på som jag inte spårar speciellt long tail men det förklarar jag mer om i nästa del av projektet här på bloggen.

Livechatt för att öka konverteringen

Jag har lagt till en livechatt på sidorna för att öka antalet personer som konverteras från att vara besökare intresserade av att resa till att dom faktiskt reser. Livechatten jag använder mig av är helt gratis. Det är dessutom enkelt att installera och det finns appar för dom flesta plattformarna. Det bästa med den är att man har alla sina webbplatser under 1 kontrollpanel.

livechatt

Hur lägger man till en Tawk.to chatt på en WordPress webbplats?

 1. Du registerar dig på tawk.to
 2. Du hämtar ner Tawk WordPress tillägg
 3. Du går in på tilläggets inställningar och loggar in med ditt konto
 4. Nu är du klar det är bara att logga in och börja svara ifall någon kontaktar dig

Vad har hänt på Polen.guru?

 • Många nya artiklar publicerats
 • Lagt till widget för väder
 • Har lagt till kategorier i menyn så man kan komma åt dom direktNya menyval
 • Sidan har en länk till Facebook i det högra hörnet längst uppe
 • Har byggt om söker så det använder sig av Googles custom search detta gör att man kan söka på alla sidor som tillhör projektet direkt från polen.guru.
 • Har lagt till stöd för att visa en bild, betyg, kort beskrivning och länk till varje stad från polen.guru

Nyheter på polen.guru

Vad har hänt med Warszawa.guru?

 • Lagt till widget för väder
 • Sidan har en länk till Facebook i det högra hörnet längst uppe
 • Några nya artiklar
 • Sidan har fått sin första försäljning genom livechatten.  Det som såldes var limousin för svensexa i Warszawa och eftersom jag skickade kunden så fick jag en ersättning på 10% av det kunden betalade dvs 270kr.

Vad har hänt med Gdansk.guru?

 • Sidan har omvandlats från onpage till att ha 44 undersidor.
 • Allt från nya artiklar till nya informations sidor finns med nu
 • Utöver det har jag också lagt in restauranger, hotell och mycket mer i katalogen

Ideér och tips/samarbeten

Ifall du har idéer eller några tips på hur jag kan göra för att få projekt växa ännu snabbare är du alltid välkommen att kommentera eller att maila mig. Driver du kanske en sajt inom resor? Jag är öppen för samarbeten så det är bara att höra av sig!

Läs del 4 av Polenprojektet här.

Föregående inläggNästa inlägg