Projekt

Long tail sökord (Polenprojektet – Del 4)

Del 4 av Polenprojektet

Läs del 1 av Polenprojektet här,del 2 av Polenprojektet här och del 3 av Polenprojektet här.

Nu efter över en månad från det senaste inlägget är det äntligen dags att dela med mig av hur det går med projektet. Mycket har hänt och mycket kommer hända i framtiden. I dagens inlägg kommer jag gå genom statstiken för projektet, varför det är viktigt att satsa på long tail och vad long tail är. 

Statistik för projektet

Nu har det äntligen gått lite mer än 2 månader sedan jag påbörjade projektet. Utvecklingen har varit riktigt bra och jag är riktigt nöjd. Nedan kommer jag visa statistik över besökare, statistik över hur det har gått med Facebook och vad jag har för mål på trafiken månad för månad fram till maj 2016.

Månad Trafik (Sessioner) Mål (Sessioner) Skillnad (Sessioner) Avklarat av mål
Sep/15

960

1054

−94

91 %

Okt/15

1866

2108

−242

89 %

Nov/15

0

3513

−3513

0 %

Dec/15

0

6323

−6323

0 %

Jan/16

0

9033

−9033

0 %

Feb/16

0

12646

−12646

0 %

Mar/16

0

17564

−17564

0 %

Apr/16

0

24319

−24319

0 %

Maj/16

0

31615

−31615

0 %

Statistik för Warszawa.guru
Det börjar se bättre och bättre ut. Mängden besökare ligger nu oftast över 40 per dag jämfört med under oftast under 40 per dag innan den 10 oktober.
Statistik för Gdansk.guru
När det gäller Gdansk.guru ser man ingen positiv ökning men man ser inte heller någon negativ minskning. En slutsats man kan dra från det är att sidan forfarande är för ny. Men jag tror att det kommer se bättre ut när jag går genom statistiken i nästa del i bloggserien.
Statistik för Polen.guru
Antalet besökare minskade ganska hårt runt den 27 oktober men nu efter det kan man se en stabil ökning. Så jag får hoppas på att den fortsätter.
Facebook statistik för polenprojektet
Många av er undrar säkert hur jag har en så stabil ökning i antalet likes på sidan. Som tur det så avslöjar jag det i nästa inlägg om polenprojektet
 • Polen.guru – Totalt 13787 ord på hela webbplatsen fördelat på 60 artiklar/sidor där medellängden är 230 ord per artikel/sida
  • En ökning på 4338 ord
  • En ökning på 12 artiklar/sidor
  • En ökning på 33 ord per artikel i genomsnitt
 • Warszawa.guru – Totalt 20844 ord på hela webbplatsen fördelat på 67 artiklar/sidor där medellängden är 311 ord per artikel/sida
  • En ökning på 1683 ord
  • En ökning på 5 artiklar/sidor
  • En ökning på 3 ord per artikel i genomsnitt
 • Gdansk.guru – Totalt 13955 ord på hela webbplatsen fördelat på 49 artiklar/sidor där medellängden är 285 ord per artikel/sida
  • En ökning på 1274 ord
  • En ökning på 5 artiklar/sidor
  • En minskning på 3 ord per artikel i genomsnitt

Målet är att ha mer än 300 ord per artikel i genomsnitt. Jag hade en ökning på både Polen.guru, Warszawa.guru men tyvärr inte på Gdansk.guru. För er som vill mäta innehållsmängden på era egna WordPress sidor rekommenderar jag att läsa del 3 av denna serien.

Länkar denna månaden

Denna månaden har jag tagit det mycket lugnare med länkar men det blev ändå en del. Just nu jobbar jag med att få så många länkar av kvalité som möjligt och jag tycker att jag har lyckats ganska bra. Det viktiga när man skaffar länkar är att våga fråga och försöka få ihop samarbeten. Tveka aldrig det skadar aldrig att fråga. Jag lägger ner ungefär 15 minuter per dag där jag mailar ägare av sidor som handlar om resor. Jag satsar inte väldigt hårt på det men man vill inte heller ha för många länkar i början med så pass nya sidor.

 • Bulletinen.org – Blev intervjuad angående projektet på en webbtidning med aktuella nyheter om Polen på svenska.
 • Hotellfinland.fi – För att få lite länkar från norden gjorde jag ett länkbyte med en sida om hotell i Finland.
 • Reisetilsyden.no – För att utöka mängden länkar från norden ytliggare så gjorde jag ett till länkbyte med sida om resor från Norge.

För att verkligen visa att projekt och sidorna handlar om Polen så har jag fixat 2 stycken betalda länkar därifrån. Dom länkarna har väldigt mycket kraft vilket är väldigt positivt för mig. Det bästa med länkar från Polen är att dom är väldigt billiga och enkla att få tag i. Så ifall någon av er är ute efter länkar från Polen är det bara att höra av sig till mig så kan jag fixa väldigt billiga länkar med otroligt mycket kraft.

Long tail sökord

Polen åldersgräns på tobak

Låt oss börja med att säga att otroligt många av alla sökningar som görs på Google är long tail. Enligt Moz så kan det ligga på allt mellan 20-50% av alla sökningar som görs på Google. Nu när ni vet att det är många som använder sig av long tail sökningar så borde vi börja från början med frågan:

Vad är Long tail sökning

Long tail sökning är när du söker med många ord på Google. Dvs när du inte söker efter tex ”Polen åldergräns tobak” utan när du söker efter ”Vad är polens åldersgräns för tobak”. Enligt Moz så är ca 20% av alla sökningar på Google extremt långa och dom är helt nya. Detta betyder att ingen annan har sökt på dom innan.  Så kort sagt kan man säga att long tail sökord är sökord med mer än 3 ord i sig.

Varför är Long tail sökningar så viktiga

När man bygger en ny webbplats eller när man sökmotoroptimerar en webbplats brukar man koncentrera sig på att nå höga positioner på visa sökord som tex:

 • Polen
 • Resa till Polen
 • Färja till Polen
 • Flyg till Polen

Men sådana sökord kan vara väldigt svåra att komma upp på det är därför jag inte koncentrerar mig på dom utan jag koncentrerar mig på long tail sökningar i början för efter ett tag kommer man ha tillräckligt med kraft för att komma upp på dom sökningarna man ville nå från början. Så hur kommer man högt upp på long tail sökresultat?

Hur syns man på long tail sökord?

Det är en process i tre steg. Men allt handlar om att ha väldigt mycket innehåll och bara några få länkar.

Steg 1 – Bygga lista med long tail sökord

Steg 1 går ut på att bygga en lista med så många long tail sökord som möjligt om det ämnet din sida handlar om. I mitt fall har det varit Polen och jag har byggt en lista på sammanlagt 600 meningar men jag kan inte bifoga där här för Google kan nog tycka att det är spam. Du bygger en sådan lista med verktyg som keywordtool.io.

Steg 2 – Använda long tail sökord i dina texter

Steg 2 går ut på att använda så många av dina long tail sökord som möjligt i dina texter . Så fort du börjar skriva längre texter bygger du i princip automatiskt upp för att synas på long tail sökningar. Det är därför jag alltid har ett mål med att mina texter ska ligga på minst 300 ord. Men jag gillar satsa på mer än 600. Men när man får ihop en artikel eller blogg inlägg som denna brukar dom hamna på mer än 1000 ord vilket är otroligt bra för då har man riktigt stor chans att synas på många long tail sökningar.

Steg 3 – Få några länkar så att Google vet att du finns där

Det är otroligt viktigt att ha några länkar för dom gör att Google bryr sig mer om din sida och din chans för att synas på long tail sökord ökar ytliggare. Chansen när du har en exakt matching är väldigt hög men du vill självklart göra den högre.

Sökord sidorna syns på

Mängden sökord sidorna syns på har ökat en del sedan sist det är därför jag lägger in en bild på det här nedanför.

Placeringar för Polenprojektet
Om man jämför med föra uppdateringen kan man se en väldigt positiv ökning. Föra uppdateringen hade jag inga förstaplatser och denna har jag 3. Föra uppdateringen hade jag bara 1 top 3 placering och idag har jag totalt 16 vilket gör mig väldigt glad. Top 5 låg jag på 3 förra gången och idag är det 31.

[learn_more caption=”Hela listan på sökord polenprojektet syns på upp till 20 placering”]

Bilden kommer nedanför här men den kan ladda några sekunder vid slöare internatanslutningar pga storleken på den.

Sökord-polenprojektet-syns-på

Planerna för dom närmaste veckorna

Mina planner för dom närmaste veckorna är att lansera krakow.guru. Jag har redan beställt innehåll till den så det jag gör just är att jag väntar på det. Så fort det kommer så börjar jag granska innehållet efter faktafel osv. Jag brukar beställa minder artiklar runt 250 ord för att därefter bygga på dom med fakta jag vet. Det gör att artiklarna känns mycket seriösare. Utöver det har jag också beställt grunden för Sopot.nu men inte allt detta på grund av att jag vet att den sidan kommer vara väldigt viktig nästa sommar. Jag beställde totalt 4400 ord av sammanlagt 13000 ord som Sopot.nu ska ha när den lanseras.

Ideér och tips/samarbeten

Jag är forfarande ute efter nya ideér för projekt. Ni är alltid välkomna att skicka mail med tips eller mail ifall ni är intresserade av samarbete. Hör av dig direkt via formuläret på kontakt sidan. Jag är läser alla mail så tveka inte utan kontakta mig direkt.

Föregående inläggNästa inlägg